EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is een snelwerkende oefening die je zelf kunt doen om nare emoties te neutraliseren en een methode waarmee je psychische en lichamelijke klachten kunt behandelen.

Wanneer je last hebt van een ongewenste, beperkende emotie kun je wel bewust je gevoelens proberen te sturen, maar meestal mondt dit uit in een innerlijke strijd. EFT zorgt dat je dit beter onder controle kunt houden.

Met EFT ontkoppel je de stressreactie in je lijf van de prikkels die je angstig maken zonder dat er een reëel gevaar is.

In deze technieken is de moderne psychologie met de eeuwenoude Chinese geneeskennis gecombineerd. De werking van EFT is gebaseerd op dezelfde principes als acupunctuur, het verschil is alleen dat EFT zonder naalden werkt.

Eerst wordt de weerstand tegen het probleem tijdelijk verminderd of ongedaan gemaakt door jezelf te accepteren met je probleem. Terwijl de bewuste aandacht op de beperkende emotie gericht blijft, krijgt het emotionele brein door het kloppen op de energiebanen direct signalen dat de energie overal weer normaal mag stromen.

Wat doet EFT?

  • EFT kan in korte tijd angst en stress verminderen
  • EFT kan verlichting en ondersteuning geven op alle emotionele blokkades
  • EFT kan direct stresshormonen zoals adrenaline en cortisol verminderen die vecht- en vluchtreacties veroorzaken
  • Hierdoor zal de spierspanning snel verminderen

birds-dina-long

Reacties zijn gesloten.