Bachbloesems

De bloesemtherapie is een holistische methode, die in de jaren twintig werd ontdekt door de engelse arts Dr. Edward Bach. Dr. Bach was arts, bacterioloog en heeft zich gespecialiseerd in de homeopathie.

Hij was ervan overtuigd dat negatieve gemoedsstemmingen de oorzaak vormden voor tal van ziekten. Hij was een sterk spiritueel en intuitief mens, die vond dat de oorzaak van ziekte zijn oorsprong vindt in de geest. Nu is het in deze tijd vol stress, waarin soms absurde eisen aan je worden gesteld, de tijdsdruk enorm is, prestatie op topniveau wordt verlangd, vaak moeilijk de harmonie tussen lichaam en geest te bewaren. Deze manier van leven resulteert dan in het krijgen van kwalen en ziektes, zoals bijvoorbeeld een maagzweer, migraine, hoge bloeddruk, hyperventilatie enzovoort.

Dr. Bach ontdekte de genezende kracht van een aantal bloesems en bomen. Hij selecteerde 38 bloesemextracten (de Bachremedies) en behandelde daarmee zijn patiënten. Tevens wilde hij dat de bloesems door iedereen gebruikt zouden kunnen worden. De bloesems behandelen de hele mens en niet alleen de symptomen of de ziekte. Ze kunnen overal worden ingezet, ook als je andere medicijnen gebruikt. Ze kunnen nooit kwaad. De bloesems worden uitgekozen op basis van de op dat moment aanwezige negatieve gemoedstoestand om daar de positieve eigenschappen van de bloesems tegenin te laten werken.

 

Reacties zijn gesloten.